Füstölt pisztráng nizzai módra recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
A közkedvelt, színes provence-i pisztráng változata ez a kiadós saláta. Tökéletes ebéd kora nyáron, amikor a friss újburgonyának és a spárgának főidénye van.
- 60 dkg apró újburgonya megpucolva
- 22 dkg spárgacsúcs megtisztítva, feldarabolva
- 22 dkg koktélparadicsom félbevágva
- 4 dkg fekete olajbogyó kimagozva
- 2 nagy tojás
- 18 dkg füstölt pisztrángfilé szétszedve
- 8 dkg rukola (borsmustár)
A petrezselymes öntethez:
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 mokkáskanál dijoni mustár
- 1 evőkanál friss petrezselyemzöld apróra vágva
Elkészítés
Először készítsük el az öntetet: rázzuk össze a hozzávalókat egy befőttesüvegben, és ízesítsük tetszés szerint. A krumplit egy lábas enyhén sós vízben főzzük félpuhára (kb. 1/2 óra), majd szedőkanállal emeljük ki. Ha kicsik, hagyjuk őket egészben, különben szeleteljük föl. Keverjük össze a petrezselymes öntettel, és tegyük félre.
A krumplifőző vizet forraljuk föl újra, tegyük bele a spárgát, majd kisebb lángon főzzük 4-5 percig, hogy megpuhuljon. Szedőkanállal emeljük ki, rövid ideig tartsuk hideg víz alá, hogy felfrissüljön, és csurgassuk le (a gyors lehűtéstől megmarad a spárga szép élénkzöld színe). A paradicsommal és az olajbogyóval együtt keverjük a krumplihoz.
A tojásokat 7 percig főzzük ugyanabban a vízben. Vegyük ki, tartsuk hideg csapvíz alá, hogy lehűljenek, majd miután a héjukat leszedtük, vágjuk őket negyedekre.
Adjuk a tojást, a darabolt halfiléket és a rukolát a spárgás-paradicsomos burgonyához, majd finoman rázzuk össze, hogy a petrezselymes öntet egyenletesen bevonjon minden hozzávalót. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
A recept tápértéke:
Adagonként: 304 kcal, 1268 kJ; 18,5 g fehérje; 14 g, zsír, ebből 3 g telített; 28 g, szénhidrát, ebből 5 g cukor, 4 g élelmi rost; 805 mg nátrium; 14 dkg zöldség