Füstölt lazac-pástétom recept

Füstölt lazac-pástétom

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

10 perc

Megnézték:
1900

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A fehér babbal és friss zöld fűszerekkel összekevert lazacdarabkákból gyorsan finom pástétomot készíthetünk.

4 személyre

  • 200 g konzerv cannellino bab lecsurgatva
  • 2 evőkanál apróra vágott friss fűszernövény
    (turbolya, kapor, petrezselyem)
  • 0.5 db citrom leve
  • 200 g füstölt lazac feldarabolva
  • fekete bors

A tálaláshoz:

  • pirított barna kenyér, sós keksz vagy nyers zöldség

Elkészítés

A babot, a zöld fűszereket és a citromlét háztartási robotgéppel vagy kézi mixerrel keverjük simára. Adjuk hozzá a feldarabolt lazacot, és lazán keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd 30 perc- 1 óra hosszára tegyük a hűtőszekrénybe. Akkor a legfinomabb, ha frissen fogyasztjuk. Kínáljunk hozzá pirított barna kenyeret, sós kekszet vagy nyers zöldséget.

Tipp:

Zsírszegény tipp: Ha a szokásos krémsajt helyett puha fehér babot használunk, a pástétom zsírszegény, de nagyon laktató lesz.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 533 kJ (127 kcal),
Szénhidrát 9 g,
Fehérje 13 g,
Zsír 3 g (nem tartalmaz telített zsírt)


Füstölt lazac-pástétom recepthez kapcsolódó receptek

Füstölt lazac-pástétom

Füstölt lazac-pástétom

A fehér babbal és friss zöld fűszerekkel összekevert lazacdarabkákból gyorsan finom pástétomot készíthetünk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés