Füstölt lazac-pástétom

Füstölt lazac-pástétom

A fehér babbal és friss zöld fűszerekkel összekevert lazacdarabkákból gyorsan finom pástétomot készíthetünk.

4 személyre

  • 200 g konzerv cannellino bab lecsurgatva
  • 2 evőkanál apróra vágott friss fűszernövény
    (turbolya, kapor, petrezselyem)
  • 0.5 db citrom leve
  • 200 g füstölt lazac feldarabolva
  • fekete bors

A tálaláshoz:

  • pirított barna kenyér, sós keksz vagy nyers zöldség
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A babot, a zöld fűszereket és a citromlét háztartási robotgéppel vagy kézi mixerrel keverjük simára. Adjuk hozzá a feldarabolt lazacot, és lazán keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd 30 perc- 1 óra hosszára tegyük a hűtőszekrénybe. Akkor a legfinomabb, ha frissen fogyasztjuk. Kínáljunk hozzá pirított barna kenyeret, sós kekszet vagy nyers zöldséget.