Fűszeres aprósütemény (USA) recept

Fűszeres aprósütemény (USA)
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1794

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Karácsonyferomon - illatával csábító keksz!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg liszt
  • 0.5 kiskanál só
  • 0.5 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 0.5 kiskanál őrölt gyömbér
  • 0.5 kiskanál őrölt szegfűszeg
  • 0.5 kiskanál őrölt fehér bors
  • 0.5 kiskanál mustárpor
  • 6 evőkanál vaj
  • 15 dkg cukor
  • 9 dkg melasz
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra.

Összekeverjük a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget, a borsot és a mustárport.

A vajat és a cukrot kézi mixerrel közepes fokozaton összekeverjük. Belekeverjük a melaszt és a tojássárgáját, majd alacsony fokozaton lassan hozzáadjuk a lisztes keveréket, és kb. 3 percig keverjük.

Kiterítünk egy sütőpapírt, és rátesszük a tészta egyharmadát. Finoman megnyomkodjuk, és a tetejére helyezünk egy másik sütőpapírt. Sodrófával téglalap alakúra lapítjuk, majd a lehető legvékonyabbra nyújtjuk (kb. 1,5 mm). A tészta tetejéről óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd lazán visszahelyezzük rá.

A kinyújtott tésztát sütőlapra helyezzük, és kb. 30 percre mélyhűtőbe tesszük, amíg meg nem keményedik, és a papírról el nem tudjuk távolítani. A maradék tésztával is ugyanígy járunk el.

A tésztából tésztaszaggatóval kb. 5 cm-es formákat vágunk, majd visszatesszük 15 percre a mélyhűtőbe. A formákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és kb. 10 percig sütjük, amíg egyenletes színük nem lesz (de ne süssük túl!).


Fűszeres aprósütemény (USA) recepthez kapcsolódó receptek

Fűszeres aprósütemény (USA)

Fűszeres aprósütemény (USA)

Karácsonyferomon - illatával csábító keksz!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés