Fűszeres csirke gyümölcsös kuszkusszal recept

Fűszeres csirke gyümölcsös kuszkusszal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1839

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az erős, fűszeres lében pácolt sült és a barackos-mazsolás köret az észak-afrikai konyha ízeit varázsolja asztalunkra.

4 személyre

  • 4 kicsontozott csirkemell bőr nélkül, kb. 125 g/db
  • 2 evőkanál extra zöld olívaolaj
  • 1 evőkanál összevágott friss korianderzöld
  • 0.5 kávéskanál őrölt koriander
  • 0.5 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 db citrom leve
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2 kávéskanál összevágott friss petrezselyem
  • 1 csipet cayenne-i bors
  • fekete bors
  • 175 g kuszkusz (durumbúzából őrölt, liszte dara)
  • 25 g fogyasztásra kész aszalt őszibarack, apróra vágva
  • 25 g mazsola
  • 175 g paradicsom összevágva
  • 1 evőkanál összevágott friss koriander
  • 1 evőkanál olívaolaj

A díszítéshez

  • néhány friss korianderhajtás

Elkészítés

A páclé elkészítéséhez az összes hozzávalót tegyük egy lapos tálba, és keverjük simára. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Ejtsünk mindegyik csirkemellen néhány vágást. Tegyük a csirkét a páclébe, és forgassuk meg, amíg a páclé mindenütt jól éri, a vágásokat is dörzsöljük be. Fedjük le, és hűtsük 2 óra hosszat.

Forraljunk egy kannában vizet.Tegyük a kuszkuszt egy lábasba, és öntsünk hozzá 300 ml forrásban lévő vizet. Fedjük le, és hagyjuk állni 5 percig, amíg megduzzad.

Keverjük bele az őszibarackot, a mazsolát, a paradicsomot, a koriandert és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk tetszés szerint, fedjük be, majd tegyük félre.

Melegítsük fel a grillsütőt közepes hőfokra. Grillezzük a csirkemelleket mindkét oldalukon 3-4 percig, amíg késsel megszúrva a hús tiszta levet nem ereszt. Szeleteljük fel, és tálaljuk a gyümölcsös kuszkusz tetejére halmozva, néhány korianderhajtással díszítve.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1516 kJ (361 kcal),
Szénhidrát 32 g,
Fehérje 31 g,
Zsír 13 g (ebből telített zsír 2 g)


Fűszeres csirke gyümölcsös kuszkusszal

Fűszeres csirke gyümölcsös kuszkusszal

Az erős, fűszeres lében pácolt sült és a barackos-mazsolás köret az észak-afrikai konyha ízeit varázsolja asztalunkra.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés