Fűszeres csirke paradicsommal és parajjal recept

Fűszeres csirke paradicsommal és parajjal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1457

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A csirkecomboknak különösen jó ízt ad ez a pikáns fűszerezés, valamint a paradicsom és a spenót.

4 személyre

  • 500 g csirkecomb bőr nélkül, kicsontozva
  • 150 g vöröshagyma apróra vágva
  • 4 db zöld kardamomhüvely behasítva
  • 0.5 kávéskanál cayenne-i bors
  • 5 cm hosszú fahéjrúd félbetörve
  • 2 kávéskanál fokhagymakrém vagy összezúzott fokhagyma
  • 2 kávéskanál gyömbérpüré vagy reszelt gyömbér
  • 0.5 kávéskanál kurkuma
  • 50 g zsírszegény natúr joghurt
  • 250 g paraj ha mélyhűtött, kiolvasztva
  • 225 g darabolt konzervparadicsom
  • 50 g zsírszegény tejszín
  • egy csipet garam masala (indiai fűszerkeverék)

Elkészítés

Szedjük le a felesleges zsírt a combokról, majd vágjuk félbe mindegyiket. Tegyük egy nagy lábasba a hagymával, a kardamommal, a cayenne-i borssal, a fahéjjal, a fokhagymával, a gyömbérrel, a kurkumával, a joghurttal együtt, és sózzuk ízlés szerint.

Közepes-nagy lángon kevergessük, amíg a csirke sercegni nem kezd. Vegyük lejjebb a lángot, és főzzük tovább, gyakran megkeverve, amíg a csirke levet nem ereszt, aztán takaréklángon, fedő alatt főzzük csendesen 12 percig.

Közben vágjuk össze a parajt, vastag szárát dobjuk ki. Ha fagyasztott parajlevelet használunk, a felesleges nedvet nyomjuk ki, mielőtt összevágnánk.

Vegyük le a fedőt a lábasról, és állítsuk a lángot közepes-nagyra. Kevergetve főzzük tovább 5-6 percig, amíg a folyadék nagy része elpárolog, és a mártás besűrűsödik.

Keverjük bele a paradicsomot, és főzzük még 1-2 percig, amíg jól elvegyül a mártásban.

Adjuk hozzá adagonként a parajt; amikor az első adag fonnyadni kezd, tegyük bele a következőt, folyamatosan kevergetve. Vegyük a lángot takarékra, és főzzük fedő nélkül 5 percig, vagy amíg a csirke tiszta levet nem ereszt, amikor késsel megszúrjuk.

Tegyük hozzá a tejszínt és a garam masalát, és keverjük össze, hogy teljesen elvegyüljenek. Vegyük ki a fahéjat, és tálaljuk.

Tipp:

A tálaláshoz: Fűszeres poppadom, piláf vagy főtt rizs és naan kenyér illik hozzá.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 924 kJ (220 kcal),
Szénhidrát 8 g,
Fehérje 28 g,
Zsír 9 g (ebből telített zsír 3 g)


Fűszeres csirke paradicsommal és parajjal recepthez kapcsolódó receptek

Fűszeres csirke paradicsommal és parajjal

Fűszeres csirke paradicsommal és parajjal

A csirkecomboknak különösen jó ízt ad ez a pikáns fűszerezés, valamint a paradicsom és a spenót.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés