Fűszeres csirkecomb kreol rizzsel recept

Fűszeres csirkecomb kreol rizzsel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3525

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezek a fűszerben megforgatott zamatos csirkecombok grillsütőben pillanatok alatt elkészíthetők. Kreol rizzsel tálaljuk.

4 személyre

  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 kávéskanál szárított kakukkfű
  • 1 evőkanál sima liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 kávéskanál fokhagyma-granulátum
  • 0.5 kávéskanál szárított csilipaprika összezúzva
  • 8 csirke alsócomb, bőr nélkül
  • néhány szál friss zöldpetrezselyem a díszítéshez

A kreol rizshez:

  • 1 db piros húsú paprika kimagozva és felkockázva
  • 1 db vöröshagyma felaprítva
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 2 db zellerszár felkockázva
  • 6 dl zöldségalaplé
  • 17 dkg hosszú szemű rizs
  • 1 db 40 dkg-os vörös vesebabkonzerv lecsöpögtetve és leöblítve

Elkészítés

Melegítsük elő a grillsütőt közepes fokozaton. Tegyük a lisztet, a pirospaprikát, a borsot, a fokhagyma-granulátumot, a csilit, a kakukkfüvet és egy csipetnyi sót műanyag zacskóba, és rázzuk jól össze. Két helyen vágjuk be mindegyik csirkecombot, és dörzsöljük be olívaolajjal. Dobjuk a csirkecombokat egyenként a zacskóba, beleforgatva őket a fűszeres keverékbe. Rázzuk le, ha túl sok ragadt volna rájuk, és helyezzük őket a grillrostélyra. Grillezzük a combokat 20-25 percig vagy amíg átsülnek és aranybarnára pirulnak; időnként forgassuk meg őket.

Közben készítsük el a kreol rizst. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a vöröshagymát, a piros húsú paprikát és a zellerszárat, és pirítsuk 2 percig vagy amíg megfonnyadnak. Keverjük hozzá a rizst, majd adjuk hozzá az alaplét és a vesebabot. Forraljuk fel. Fedjük le, és főzzük csendesen 15-20 percig, vagy amíg a rizs a folyadékot magába nem szívta és meg nem puhult.

Keverjük az apróra vágott petrezselymet a rizsbe. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tálaljuk ki a rizst 4 tányérra, és minden adaghoz tegyünk 2-2 csirkecombot. Kínáljuk melegen, petrezselyemlevelekkel díszítve.

Tipp:

• Csilis csirkecombok elkészítéséhez keverjünk össze 2 evőkanál ketchupot 1 evőkanál szójaszósszal és 2 evőkanál csiliszósszal vagy -krémmel. A csirkecombokat dörzsöljük be a keverékkel, és grillezzük az alaprecept szerint. Közben tegyünk 12 dkg tört búzát egy hőálló tálba, öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje, és áztassuk 15-20 percig. Nyomkodjuk ki a felesleges vizet, majd keverjünk hozzá 40 dkg lecsöpögtetett konzervbabot, 3 felkockázott uborkát, 2 paradicsomot, 2-2 evőkanál friss mentát és petrezselyemzöldet. Adjunk hozzá 1 evőkanál citromlét, 2 evőkanál olívaolajat, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Miért egészséges?

• A csirke gazdag fehérjében, és sok B-vitamint tartalmaz, főleg niacint. A combban kétszer annyi vas és cink található, mint a mellehúsában. Bőre nélkül fogyasztva a csirke alig tartalmaz zsírt, és az is többnyire telítetlen zsírsavban gazdag. A zeller elősegíti a vese hatékony működését, és a vérnyomás egészséges szinten tartásában is közreműködik.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként, energia 480 kcal, fehérje 41 g, zsír 11 g ( ebből, telített 2 g), szénhidrát 58 g (ebből cukor 5 g), rost 6 g, B1-, B6-vitamin, niacin, vas, szelén, cink, folsav, kalcium, réz, kálium


Fűszeres csirkecomb kreol rizzsel recepthez kapcsolódó receptek

Fűszeres csirkecomb kreol rizzsel

Fűszeres csirkecomb kreol rizzsel

Ezek a fűszerben megforgatott zamatos csirkecombok grillsütőben pillanatok alatt elkészíthetők. Kreol rizzsel tálaljuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés