Fűszeres grillezett lazac nyárson

Fűszeres grillezett lazac nyárson

Finom, és pillanatok alatt kész!

4 személyre

  • 2 evőkanál frissen aprított oregánó
  • 2 kiskanál szezámmag
  • 1 kiskanál őrölt római kömény
  • 1 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál szárított pirospaprika
  • 70 dkg lazacfilé
  • 2 db citrom
  • 2 evőkanál olívaolaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az oregánót összekeverjük a szezámmaggal, a köménnyel, a sóval és a paprikával, és félretesszük.

A kockára vágott lazacot és a vékonyan felkarikázott és félbehajtott citromot váltakozva nyársakra tűzzük, finoman megkenjük olívaolajjal, és megszórjuk a fűszerkeverékkel.

A lazacot a grillrács szélein (nem közvetlenül a parázs hője felett) 6-8 perc alatt készre sütjük.