Fűszeres gyümölcssaláta az idény szerint recept

Fűszeres gyümölcssaláta az idény szerint

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1394

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bármilyen, éppen kapható lédús gyümölcsöt felhasználhatunk, hogy egy fűszeres főfogás után enyhén pikáns ízek keverékéből álló tökéletes desszertet kínálhassunk.

4 személyre

  • 1 db nagy mangó
  • 125 g mag nélküli sötétlila szőlőszem, félbevágva
  • 125 g mag nélküli zöld szőlőszem félbevágva
  • 125 g őszibarack meghámozva, kimagozva
    és felszeletelve
  • 125 g szamóca (földieper) kocsánya eltávolítva,
    félbe- vagy negyedekre vágva, méret szerint
  • 25 g aszalt kókuszdió édesítés nélkül
  • 30 g porcukor
  • csipetnyi cayenne-i bors
  • csipetnyi mustárpor

Elkészítés

Hámozzuk meg a mangót, távolítsuk el a magját, és vágjuk vastag szeletekre.

Tegyük a mangót egy nagy keverőtálba a szőlővel, az őszibarackkal és a szamócával együtt.

Törjük finomra az aszalt kókuszdiót fűszerdarálóban vagy mozsárban, vagy használjunk kókuszreszeléket. Adjuk hozzá a cayenne-i borsot, a mustárport és egy csipetnyi sót, majd jól keverjük össze.

Szórjuk a kókuszos keveréket a gyümölcsre, keverjük jól össze, fedjük be és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára vagy a felhasználást megelőző éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 672 kJ (160 g),
Szénhidrát 31 g,
Fehérje 2 g,
Zsír 4 g (ebből telített zsír 3 g)


További Egyéb kategóriák

Fűszeres gyümölcssaláta az idény szerint

Fűszeres gyümölcssaláta az idény szerint

Bármilyen, éppen kapható lédús gyümölcsöt felhasználhatunk, hogy egy fűszeres főfogás után enyhén pikáns ízek keverékéből álló tökéletes…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés