Fűszeres húspogácsa - fasírt recept

Fűszeres húspogácsa - fasírt

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1400

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A fűszerezésnek köszönhetően egy különösen finom ízvilágot kapunk.

2 személyre

  • 30 dkg darált hús
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál koriander
  • őrölt bors
  • friss korianderlevél
  • petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 0.5 dl olívaolaj

Elkészítés

Először a koriandert, és a köménymagot, állandó keverés mellett pirítsuk meg 1-2 perc alatt. Ezután egy mozsárba törjük össze. (vigyázzunk nehogy megégjen!!!)

A darált húshoz adjuk hozzá a porrá tört fűszereket, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá az apróra összevágott friss korianderlevelet, a petrezselyemzöldet, és a zsemlemorzsát, majd gyúrjuk alaposan össze.

Végül formázzunk belőle ízlés szerinti méretű pogácsákat.

Egy teflon serpenyőbe melegítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a húspogácsákat, és kb. 20 perc alatt, alacsony hőfokon, többször átfordítva, süssük szép pirosra.

Tálaláskor a húspogácsákat a snidlinges krumplipürével, és salátával kínáljuk.


Fűszeres húspogácsa - fasírt recepthez kapcsolódó receptek

Fűszeres húspogácsa - fasírt

Fűszeres húspogácsa - fasírt

A fűszerezésnek köszönhetően egy különösen finom ízvilágot kapunk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés