Fűszeres húspogácsa - fasírt

Fűszeres húspogácsa - fasírt

A fűszerezésnek köszönhetően egy különösen finom ízvilágot kapunk.

2 személyre

  • 30 dkg darált hús
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál koriander
  • őrölt bors
  • friss korianderlevél
  • petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 0.5 dl olívaolaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Először a koriandert, és a köménymagot, állandó keverés mellett pirítsuk meg 1-2 perc alatt. Ezután egy mozsárba törjük össze. (vigyázzunk nehogy megégjen!!!)

A darált húshoz adjuk hozzá a porrá tört fűszereket, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá az apróra összevágott friss korianderlevelet, a petrezselyemzöldet, és a zsemlemorzsát, majd gyúrjuk alaposan össze.

Végül formázzunk belőle ízlés szerinti méretű pogácsákat.

Egy teflon serpenyőbe melegítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a húspogácsákat, és kb. 20 perc alatt, alacsony hőfokon, többször átfordítva, süssük szép pirosra.

Tálaláskor a húspogácsákat a snidlinges krumplipürével, és salátával kínáljuk.