Fűszeres pulykacsili spagettivel recept

Fűszeres pulykacsili spagettivel
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2575

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Édes paprika és pikáns fűszerek teszik ízletessé ezt a csilit, amelyet az alacsony zsírtartalom érdekében darált pulykahúsból készítünk a hagyományos darált marhahús helyett, és spagettivel tálalunk, hogy meglegyen a kellő szénhidrátértéke is.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 db nagy, összezúzott fokhagymagerezd
  • 1 db apróra vágott vöröshagyma
  • 2 db kimagozott és apróra vágott piros vagy zöld húsú paprika
  • 1.5 kiskanál Cayenne-bors ízlés szerint
  • 2 kiskanál őrölt kömény
  • 1 kiskanál szárított oregánó
  • 45 dkg darált pulykahús
  • 2 konzerv (egyenként 40 dkg) sózatlan darabolt paradicsom
  • 1 konzerv (40 dkg) leöblített és lecsepegtetett vörös bab
  • 45 dkg spagetti
  • bors ízlés szerint
  • 1.5 dl zsírszegény natúr joghurt
  • 1 db finomra vágott újhagyma
  • 4 evőkanál felaprított vegyes fűszernövény például petrezselyem, korianderzöld, metélőhagyma

Elkészítés

Először az öntetet készítjük el. A joghurtot összekeverjük az újhagymával és a fűszernövényekkel. Lefedjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Beledobjuk a fokhagymát, és 30 másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, és időnként megkeverve néhány percig pirítjuk.

Beleszórjuk a Cayenne-borsot, az őrölt köményt és az oregánót, és időnként megkeverve még 2 percig főzzük. Beletesszük a darált húst, majd időnként megforgatva megpirítjuk.

Hozzáadjuk a paradicsomot (a levével együtt) és a babot, ízlés szerint borsozzuk. Felforraljuk az öntetet, majd mérsékeljük a lángot, és 15 percig csendesen főni hagyjuk.

Közben megfőzzük a spagettit, leöntjük róla a vizet, és jól lecsepegtetjük.

A tésztát 4 tányérra szedjük, és mindegyikre rákanalazzuk a csili egynegyedét. Rácsurgatjuk a zöldfűszeres joghurtot, és tálaljuk.

Tipp:

• Használjunk a csilihez fekete babot. A vegetáriánus változathoz hagyjuk ki a pulykahúst, és használjunk fel 2 babkonzervet. Növelhetjük az étel rosttartalmát, ha teljes kiőrlésű lisztből készült tésztával tálaljuk.

Miért egészséges?

• A pulykahúsban megfelelő mennyiségű cink van, továbbá niacint, vasat és többféle B-vitamint is tartalmaz (főkéntB1- és B12-vitamint). A vörös babnak alacsony a zsírtartalma. Megfelelő mennyiségű B1- és B6-vitamin, valamint niacin és hasznos mennyiségű vas van benne. Az oldható rostok pedig jótékony hatásúak lehetnek magas koleszterinszint esetén.

A recept tápértéke:

Energia 675 kcal, zsír 7 g (ebből telített 1 g), fehérje 51 g, szénhidrát 108 g, nátrium 168 mg (só 0,42 g), élelmi rost 10 g., Jó káliumforrás (1260 mg)


Fűszeres pulykacsili spagettivel recepthez kapcsolódó receptek

Fűszeres pulykacsili spagettivel

Fűszeres pulykacsili spagettivel

Édes paprika és pikáns fűszerek teszik ízletessé ezt a csilit, amelyet az alacsony zsírtartalom érdekében darált pulykahúsból készítünk a hagyományos darált…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Fűszeres pulykacsili spagettivel recepthez

SZIM KATA - 2011. május 19.
HOLNAPI EBÉDRE AJÁNLOM. ÉN MÁR MEGCSINÁLTAM NAGYON FINOM,BÁTRAN AJÁNLOM MINDENKINEK KATA