Fűszeres pulykacsili spagettivel

Fűszeres pulykacsili spagettivel

Édes paprika és pikáns fűszerek teszik ízletessé ezt a csilit, amelyet az alacsony zsírtartalom érdekében darált pulykahúsból készítünk a hagyományos darált marhahús helyett, és spagettivel tálalunk, hogy meglegyen a kellő szénhidrátértéke is.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 db nagy, összezúzott fokhagymagerezd
  • 1 db apróra vágott vöröshagyma
  • 2 db kimagozott és apróra vágott piros vagy zöld húsú paprika
  • 1.5 kiskanál Cayenne-bors ízlés szerint
  • 2 kiskanál őrölt kömény
  • 1 kiskanál szárított oregánó
  • 45 dkg darált pulykahús
  • 2 konzerv (egyenként 40 dkg) sózatlan darabolt paradicsom
  • 1 konzerv (40 dkg) leöblített és lecsepegtetett vörös bab
  • 45 dkg spagetti
  • bors ízlés szerint
  • 1.5 dl zsírszegény natúr joghurt
  • 1 db finomra vágott újhagyma
  • 4 evőkanál felaprított vegyes fűszernövény például petrezselyem, korianderzöld, metélőhagyma
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Először az öntetet készítjük el. A joghurtot összekeverjük az újhagymával és a fűszernövényekkel. Lefedjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Beledobjuk a fokhagymát, és 30 másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, és időnként megkeverve néhány percig pirítjuk.

Beleszórjuk a Cayenne-borsot, az őrölt köményt és az oregánót, és időnként megkeverve még 2 percig főzzük. Beletesszük a darált húst, majd időnként megforgatva megpirítjuk.

Hozzáadjuk a paradicsomot (a levével együtt) és a babot, ízlés szerint borsozzuk. Felforraljuk az öntetet, majd mérsékeljük a lángot, és 15 percig csendesen főni hagyjuk.

Közben megfőzzük a spagettit, leöntjük róla a vizet, és jól lecsepegtetjük.

A tésztát 4 tányérra szedjük, és mindegyikre rákanalazzuk a csili egynegyedét. Rácsurgatjuk a zöldfűszeres joghurtot, és tálaljuk.