Fűszeres pulykaragu recept

Fűszeres pulykaragu

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1728

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A pulykahúsból készült fogásnak a vízigesztenye, a babcsíra, a kesudió és a rizsecet keleties jelleget kölcsönöznek. A mézből, szójaszószból és szakéból (rizsborból) álló erőteljes ízű mártáshoz jól illik a rizsköret.

4 személyre

  • 30 dkg hosszú szemű rizs földimogyoró-olaj
  • 10 db kicsi, szárított piros csili paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kukoricaolaj
  • 1 db tojás fehérjéje
  • 50 dkg filézett pulykamell
  • 2 evőkanál folyós méz
  • 2 evőkanál szaké vagy száraz sherry
  • 22.5 dkg konzerv vízigesztenye
  • 8 szál újhagyma
  • 20 dkg friss babcsíra
  • 8.5 dkg pirított sós kesudió
  • 2 kiskanál rizs- vagy fehér borecet
  • 6 evőkanál szójaszósz
  • földimogyoróolaj

Elkészítés

Felforralunk háromnegyed liter vizet. A rizst egy lábosba tesszük. Hozzáadunk 1 kiskanál földimogyoró-olajat, megsózzuk, és ráöntjük a lobogó vizet. Lefedjük, a vizet újra felforraljuk, és a rizst 10–15 percig főzzük.

A csiliket egy vízzel teli kis lábosba tesszük. Hozzáadunk 1 kiskanál olajat, felforraljuk és 10 percig lassan főzzük.

A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a kukoricalisztet és a tojásfehérjét. Az egészet jól összekeverjük. A pulykahúst kockára vágjuk és megforgatjuk a keverékben.

A mézet, a szójaszószt és a szakét, ill. a sherryt elkeverjük 4 evőkanál vízzel és félretesszük.

A vízigesztenyét leöblítjük és kockára vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk és megmossuk, a gesztenyével egyforma nagyságú kockákra vágjuk, és az egészet összekeverjük. A csiliről leöntjük a vizet. A babcsírát leöblítjük és lecsepegtetjük.

Wokban vagy nagy serpenyőben magas hőmérsékleten annyira felforrósítunk 3 evőkanál olajat, hogy füstöljön. A húst beletesszük és keverés közben fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a kesudiót és a lecsepegtetett csilit, fél percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk az ecetet. A pulykahúskockákat kiszedjük a serpenyőből és egy tálba tesszük.

A serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat, beletesszük az újhagymás gesztenyét, és fél percig kevergetve pirítjuk. A húst a babcsírával együtt a serpenyőbe tesszük. Kevergetve fél percig pirítjuk. Ráöntjük a mézes mártást és felforrósítjuk.

A rizsről leöntjük a vizet, kitálaljuk és rátesszük a pulykahúst.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 811 kcal/3406 kJ energia, 82 g szénhidrát,43 g fehérje, 34 g zsír (ebből 8 g telített zsírsav),vitaminok: B-vitaminok, C- és E-vitamin.


Fűszeres pulykaragu

Fűszeres pulykaragu

A pulykahúsból készült fogásnak a vízigesztenye, a babcsíra, a kesudió és a rizsecet keleties jelleget kölcsönöznek. A mézből, szójaszószból és…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés