Fűszeres ragu burgonyapürével recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
- 2 db vöröshagyma
- 3 dl almabor
- 1 evőkanál vaj
- 2 kis savanykás alma
- 20 dkg húsos baconszalonna vékonyra szeletelve
- 0.6 dl tej
- 60 dkg sertéslapocka
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 0.5 kiskanál szárított zsálya
- 40 dkg burgonya (lisztes fajta)
- só, bors, frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés
Vágjuk vékony csíkokra a szalonnát. Tisztítsuk meg a hagymát, és vágjuk apróra. A húst vágjuk falatnyi darabokra.Hámozzuk meg az almát, vágjuk félbe, távolítsuk el a magházát, és vagdossuk össze a gyümölcshúst.
Forrósítsunk fel 1 evőkanál olajat egy lábosban. Süssük ki benne ropogósra a szalonnát, majd vegyük ki a lábosból. Fonnyasszuk a hagymát a szalonnazsírban kb. 5 percig, majd azt is vegyük ki. Forrósítsuk fel a maradék olajat a lábosban, és adagokban pirítsuk meg benne a húsdarabokat. A végén süssük együtt az összes húst még 5 percig.
Adjuk a húshoz a szalonnát, a hagymát és az almát. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és zsályával. Öntsük hozzá az almabort. Forraljuk fel, és pároljuk fedő alatt alacsony hőfokon kb. másfél óráig.
Közben hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk kockákra, és főzzük forrásban lévő vízben kb. 5 perc alatt puhára. Öntsük le róla a vizet, hagyjuk a gőzt eltávozni, majd tegyük a burgonyát egy tálba. Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk meg benne a vajat. A tejes-vajas keverékkel együtt pürésítsük a burgonyát krumplitörővel. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. Melegítsük elő a grillsütőt a legmagasabb fokozaton. Kanalazzuk a ragut egy tűzálló tálba, tegyük a tetejére a burgonyapürét, és simítsuk el rajta. Süssük a grillsütőben kb. 5 perc alatt aranysárgára.
A recept tápértéke:
Adagonként: 410 kcal (1710 kJ), 26 g fehérje,27 g zsír, 16 g szénhidrát