Fűszeres sertésszűz recept

Fűszeres sertésszűz
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
17122

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Új illat férfiaknak és nőknek - fűszeresen az igazi!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.8 dl citromlé
  • 0.8 dl olívaolaj
  • 2 kiskanál szárított csilipaprika
  • 0.5 kiskanál római kömény
  • 2 kiskanál őrölt édes-nemes paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 db 30 dkg-os szűzpecsenye
  • 1 dl csirkealplé
  • só, bors

Elkészítés

A citromlét összekeverjük az olajjal, a csilivel, a köménnyel, a fűszerpaprikával és az apróra vágott hagymával, cukorral, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a húst, majd legalább 1 órán keresztül marináljuk.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A marinádot félretesszük, a húst pedig egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és a sütőben 20-30 perc alatt teljesen átsütjük.

A marinádot és az alaplét egy főzőedényben magas lángon 5-10 perc alatt beforraljuk, majd félretesszük hűlni. Tálaláskor meglocsoljuk vele a húst.

(Ha nem fogyasztjuk el azonnal, a húst a kihűlt marináddal együtt egy légmentesen zárható tárolóedénybe tesszük, és lefagyasztjuk. Akár 2 hónap múlva is elővehetjük. Ilyenkor felhasználás előtt egy éjszakán át a hűtőben tartjuk.)


Fűszeres sertésszűz recepthez kapcsolódó receptek

Fűszeres sertésszűz

Fűszeres sertésszűz

Új illat férfiaknak és nőknek - fűszeresen az igazi!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Fűszeres sertésszűz recepthez

thumb
vajdamarta - 2013. október 04.
Marinálásnak nevezzük a szokásosnál kissé töményebb ecetes v. citromos -sós, olajos /esetenként + kevés cukor/ lében áztatás. Pl. a kihűlt rántott hal 1-2 napos marinálásánál az esetleges szálkák teljesen ehetővé puhulnak. Aki szereti, annak kulináris élvezet így fogyasztani a húst, halat. Nagymamám még hurkát és disznósajtot is marinált.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. október 04.
Ugyanaz mint az érlelés,vagy pácolás,vagy puhítás kifejezés.
thumb
vicus51 - 2013. október 04.
Finom lehet, de azt szeretném megkérdezni, hogy a receptbe irtátok, hogy legalább 1 órán keresztül marinálni kell. Ez mit jelent? Még nem hallottam ezt a kifejezést? Előre is köszi a választ.