Fűszeres sertésszűz recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Új illat férfiaknak és nőknek - fűszeresen az igazi!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 0.8 dl citromlé
- 0.8 dl olívaolaj
- 2 kiskanál szárított csilipaprika
- 0.5 kiskanál római kömény
- 2 kiskanál őrölt édes-nemes paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál barna cukor
- 2 db 30 dkg-os szűzpecsenye
- 1 dl csirkealplé
- só, bors
Elkészítés
A citromlét összekeverjük az olajjal, a csilivel, a köménnyel, a fűszerpaprikával és az apróra vágott hagymával, cukorral, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a húst, majd legalább 1 órán keresztül marináljuk.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A marinádot félretesszük, a húst pedig egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és a sütőben 20-30 perc alatt teljesen átsütjük.
A marinádot és az alaplét egy főzőedényben magas lángon 5-10 perc alatt beforraljuk, majd félretesszük hűlni. Tálaláskor meglocsoljuk vele a húst.
(Ha nem fogyasztjuk el azonnal, a húst a kihűlt marináddal együtt egy légmentesen zárható tárolóedénybe tesszük, és lefagyasztjuk. Akár 2 hónap múlva is elővehetjük. Ilyenkor felhasználás előtt egy éjszakán át a hűtőben tartjuk.)