Fűszeres sertésszűz

Fűszeres sertésszűz

Új illat férfiaknak és nőknek - fűszeresen az igazi!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.8 dl citromlé
  • 0.8 dl olívaolaj
  • 2 kiskanál szárított csilipaprika
  • 0.5 kiskanál római kömény
  • 2 kiskanál őrölt édes-nemes paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 db 30 dkg-os szűzpecsenye
  • 1 dl csirkealplé
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A citromlét összekeverjük az olajjal, a csilivel, a köménnyel, a fűszerpaprikával és az apróra vágott hagymával, cukorral, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a húst, majd legalább 1 órán keresztül marináljuk.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A marinádot félretesszük, a húst pedig egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és a sütőben 20-30 perc alatt teljesen átsütjük.

A marinádot és az alaplét egy főzőedényben magas lángon 5-10 perc alatt beforraljuk, majd félretesszük hűlni. Tálaláskor meglocsoljuk vele a húst.

(Ha nem fogyasztjuk el azonnal, a húst a kihűlt marináddal együtt egy légmentesen zárható tárolóedénybe tesszük, és lefagyasztjuk. Akár 2 hónap múlva is elővehetjük. Ilyenkor felhasználás előtt egy éjszakán át a hűtőben tartjuk.)