Fűszeres zöldségpogácsa recept

Fűszeres zöldségpogácsa

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2899

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a pompás vegetáriánus fogást a gyermekek is kedvelik. Az egészséges hozzávalókból készült pogácsa pita kenyérrel, salátával és lila hagymából készülő pikáns mártással kerül az asztalra.

4 személyre

  • 40 dkg konzerv vesebab
  • 2 fej lila hagyma (összesen kb. 20 dkg)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vörös borecet
  • 20 dkg apró sampinyongomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál garam masala (indiai fűszerkeverék)
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csomó menta
  • 0 só és fekete bors
  • 4 pita kenyér

Elkészítés

A babot alaposan leöblítjük és papírtörlőn jól lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk.

A mártáshoz egy lábosban felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat. Az egyik hagymát vékony karikákra vágjuk, az ecettel és a cukorral együtt a lábosba tesszük. Felforraljuk, majd alacsonyabbra állítjuk a hőfokot, és a hagymát fedő nélkül 15–20 percig pároljuk, míg puha és kissé ragacsos nem lesz. Időnként megkeverjük. A lábost levesszük a tűzhelyről és melegen tartjuk.

Közben a másik hagymát négyfelé vágjuk és robotgépbe tesszük. A gombát megtisztítjuk, a hagymához adjuk és együtt felaprítjuk.

Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat. Beletesszük a hagymás gombát és magas hőfokon állandóan kevergetve 5–8 percig pirítjuk, míg aranybarna nem lesz és a leve el nem fő. Belekeverjük a garam masalát és a lisztet, majd egy percig főzzük.

A mentából 2 evőkanálra valót megmosunk, megszárítunk és összevágunk. A lábost levesszük a tűzhelyről, és beletesszük az összevágott mentát. Sóval és borssal ízesítjük.

A vesebabot egy mélytányérban jól szétnyomkodjuk és hozzáadjuk a kihűlt hagymás-gombás masszához. Négy adagra osztjuk, belisztezzük a kezünket, és mindegyik adagból egy egypogácsát formázunk.

Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, és a babpogácsákat magas hőfokon 6–8 perc alatt aranybarnára sütjük. Felmelegítjük a pita kenyereket.

A kisütött pogácsákat egy meleg tálra vagy négy külön tányérra tálaljuk, és rámerjük a mártást. A meleg pita kenyerekkel kínáljuk. Zöld saláta illik hozzá.

Tipp:

JÓ TUDNI: Fontos, hogy a vesebabot jól lecsepegtessük, mielőtt a hagymás-gombás masszához kevernénk, mert ha túl sok levet tartalmaz, a pogácsák szétesnek.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 461 kcal/1936 kJ energia, 73 g szénhidrát, 15 g fehérje, 13 g zsír (ebből 2 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok és E-vitamin.


Fűszeres zöldségpogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Fűszeres zöldségpogácsa

Fűszeres zöldségpogácsa

Ezt a pompás vegetáriánus fogást a gyermekek is kedvelik. Az egészséges hozzávalókból készült pogácsa pita kenyérrel, salátával és lila hagymából készülő pikáns mártással kerül az asztalra.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés