Fűszervajas harcsatekercs párolt zöldségekkel és rizzsel recept

Fűszervajas harcsatekercs párolt zöldségekkel és rizzsel
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
391

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Imádok ezzel a hallal dolgozni, mert olyan egyszerű és annyi ízt ki lehet belőle hozni, fantasztikusan sokoldalúan felhasználható. Szaga nincs, talán ezért is kedvelem annyira, no meg azért is, mert könnyen, és gyorsan elkészül a belőle kreált ebéd. Íme egy nagyon egyszerű főfogás!

2 személyre

  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 20 dkg fűszervaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg mirelit zöldség
  • párolt rizs

Elkészítés

A fűszervajat előtte lévő nap elkészítjük. Sót, vágott petrezselymet, medvehagymát, kevés zúzott fokhagymát és fehér borsot dolgozunk össze vajjal. Alufóliába tekerve rudat formázunk belőle, és a hűtőben kifagyasztjuk.

A kifilézett halat átnézzük, és ha nincs benne szálka, akkor 3 cm-es csíkokat vágunk.

A fagyott fűszervajat felvágjuk szeletekre, és a halra pakoljuk, feltekerjük és fogvájóval összetűzzük. Serpenyőben olívaolajat forrósítunk, és rárakjuk a haltekercseket, és mindkét oldalát átsütjük. Sülés közben fedjük le rövid időre, majd szedjük ki őket, és tálaljuk párolt zöldségekkel és rizzsel. A halból kifolyt fűszervajjal meglocsoljuk.

A rizst úgy készítem el, hogy mikróedénybe teszem, vizet és olajat öntök rá, sózom, majd amikor félig kész, akkor rápakolom a zöldségeket, és 350 watton mikrózom addig, míg kissé megpuhulnak a zöldségek és a rizs is elkészül. Egyszerű gyors ebéd!


Fűszervajas harcsatekercs párolt zöldségekkel és rizzsel recepthez kapcsolódó receptek

Fűszervajas harcsatekercs párolt zöldségekkel és rizzsel

Fűszervajas harcsatekercs párolt zöldségekkel és rizzsel

Imádok ezzel a hallal dolgozni, mert olyan egyszerű és annyi ízt ki lehet belőle hozni, fantasztikusan sokoldalúan felhasználható. Szaga nincs, talán ezért is kedvelem annyira, no meg azért is, mert könnyen, és gyorsan elkészül a belőle kreált…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés