Gaisburgi menet recept

Gaisburgi menet
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1207

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mint arra a hosszúkás galuska láttán következtethetünk, az alábbiakban egy sváb egytálétellel ismerkedhetünk meg.

4 személyre

  • 50 dkg marhahús
  • 1 db velőscsont
  • 25 dkg burgonya
  • 4 db sárgarépa
  • 2 szál póréhagyma
  • 2 evőkanál vaj vagy olaj
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1.5 l víz
  • bors
  • reszelt szerecsendió
  • 25 dkg zeller
  • 2 db víz

Elkészítés

Tegyük a marhahúst a velős csonttal és 1,5 l hideg vízzel egy nagy fazékba. Forraljuk fel, sózzuk meg, és főzzük 1 órahosszat. Vegyük ki a húst, és vágjuk kockákra. Tegyük félre a főzőlevet.

Hámozzuk meg a burgonyát, a sárgarépát és a zellergumót. Távolítsuk el a póréhagyma külső leveleit. A zöldségeket vágjuk csíkokra, pirítsuk meg egy fazékban, vajban vagy olajban. Öntsük rá a húslét, és hagyjuk kb. 20 percig puhulni. Szórjuk meg alaposan sóval, borssal és szerecsendióval.

A hosszúkás galuskához (Spätzle) a lisztből, a tojásokból és kb. 2 dl vízből készítsünk kanállal eldolgozható tésztát. Szaggassuk ki a galuskát a 62. oldalon leírtak szerint. Főzzük körülbelül 5 percig, szűrjük le, és jól öblítsük át hideg vízzel. Tegyük a galuskát és az összevágott húskockákat a zöldséglevesbe, és alacsony hőfokon melegítsük fel. Mossuk meg a petrezselymet, itassuk le róla a vizet, majd vágjuk apróra. Tegyük levesestálba, és díszítésül szórjuk rá a petrezselymet.


Gaisburgi menet

Gaisburgi menet

Mint arra a hosszúkás galuska láttán következtethetünk, az alábbiakban egy sváb egytálétellel ismerkedhetünk meg.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés