Garnélás, bazsalikomos, gyömbéres ravioli recept

Garnélás, bazsalikomos, gyömbéres ravioli

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
1495

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ebben a házi tésztához készült, élvezetes töltelékben a konzervgarnélát friss fűszernövényekkel és csípős fűszerekkel dobjuk fel.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 180 g grízes liszt vagy olasz rétesliszt
  • 125 g sima fehér liszt és egy kevés a tészta beszórásához
  • fekete bors
  • 850 g konzervgarnéla
  • 2 db tojásfehérje
  • 4 evőkanál összevágott friss bazsalikom
  • 4 evőkanál összevágott friss koriander
  • 1 db nagy friss, piros húsú chilipaprika,
    kimagozva és apróra vágva
  • 2 kávéskanál apróra vágott fokhagyma
  • 2 kávéskanál finomra reszelt gyömbér

A díszítéshez:

  • szezámolaj, vagy friss bazsalikomhajtások

A tálaláshoz:

  • gőzölt zöldségek

Elkészítés

A tészta elkészítéséhez szitáljuk keverőtálba a kétféle lisztet és egy csipetnyi sót. Alakítsunk ki a közepén egy kis mélyedést, öntsünk bele 175 ml vizet, és keverjük, amíg szilárd, de nem ragadós tésztát kapunk. Tegyünk hozzá egy evőkanál vizet, ha a keverék túl száraz, vagy lisztet, ha túl híg.

Gyúrjuk a tésztát 3-4 percig, amíg ruganyos nem lesz, majd borítsuk be lazán műanyag fóliával, és tegyük félre legalább 30 percig pihenni.

Közben a töltelékhez csepegtessük le egy szűrőben a garnélarákot, majd tegyük egy tálba a tojásfehérjével, a bazsalikommal, a korianderrel, a chili paprikával, a fokhagymával és a gyömbérrel együtt, és jól keverjük össze. Ízesítsük fekete borssal ízlés szerint, és tegyük félre.

Vágjuk a nyers tésztát nyolc egyenlő darabra, majd sodrófával nyújtsuk ki mindegyiket egy hosszú csíkra. Állítsuk a tésztanyújtó gépet a legszélesebb fokozatra, és nyújtsunk ki egy tésztacsíkot. Hajtsuk a tésztát félbe, enyhén szórjuk be liszttel, hogy ne ragadjon, és a gép segítségével újra nyújtsuk ki. Hajtogassuk, lisztezzük, és még egyszer nyújtsuk ki, majd tegyük félre. Ismételjük meg az eljárást a maradék csíkokkal.

Állítsuk a gépet a következő fokozatra, és nyújtsunk ki minden egyes tésztacsíkot egyszer, ezután vegyük kisebbre a fokozatot, és nyújtsuk tovább a tésztacsíkokat. Folytassuk a fokozatok egyre kisebbre állítását és a tészta nyújtását, amíg elérjük az ötödik vagy hatodik fokozatot - a tésztának nagyon vékonynak kell lennie.

Forraljunk egy nagy lábasban vizet.

Használjunk egy fűrészfogú, 4-5 cm-es pogácsa szaggatót a kerek tésztalapok kivágásához. Tegyünk 1-2 púpozott kávéskanál tölteléket a kerek tésztalap egyik felének a közepére, nedvesítsük meg vízzel a széleket, és hajtsuk rá a másik felét. A széleket nyomjuk össze szorosan, hogy a tölteléket körülzárjuk, és a dupla réteg tésztát elvékonyítsuk. A ravioli kivágásához és megtöltéséhez használhatunk ravioli-adagolót is, követve a használati utasítást.

Tegyük a raviolit adagonként a forrásban lévő vízbe, és főzzük 3 percig, majd csurgassuk le egy szűrőedényben, és tartsuk melegen. Halmozzuk tányérokra és szórjuk meg néhány csepp szezámolajjal és friss bazsalikommal. Tálaljuk gőzben párolt zöldségekkel, mint pl. csíkokra vágott sárgarépával és póréhagymával.

Változat:
Ha nincs tésztanyújtó gépünk, használjunk won ton batyut (kínai boltokban készen kapható, leveles tésztát) a töltelék beburkolására, és gőzöljük 5 percig. Ha nem kapunk grízes vagy olasz réteslisztet, használjunk magas sikértartalmú, sima, fehér lisztet.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1819 kJ (433 kcal),
Szénhidrát 59 g,
Fehérje 46 g,
Zsír 3 g (nem tartalmaz telített zsírt)


Garnélás, bazsalikomos, gyömbéres ravioli recepthez kapcsolódó receptek

Garnélás, bazsalikomos, gyömbéres ravioli

Garnélás, bazsalikomos, gyömbéres ravioli

Ebben a házi tésztához készült, élvezetes töltelékben a konzervgarnélát friss fűszernövényekkel és csípős fűszerekkel dobjuk fel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés