Garnélás spagetti recept

Garnélás spagetti
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
682

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kedvenc étele az unokámnak, bár ha csípős akkor nem fogyasztja el. Ezért vigyázzunk, ha gyerek is eszik belőle akkor ne tegyünk bele csilit.

2 személyre

  • 20 dkg tisztított főtt garnéla
  • 20 dkg spagetti
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db kápia paprika
  • bors
  • 3 evőkanál olivaolaj
  • 1 db csilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál halszósz

Elkészítés

A spagettit sós vízben kifőzzük, ahogy azt szokás olasz módra. Az olajon megfuttatom a hagymát, az aprított csilit és fokhagymát. A paprikát és a paradicsomot felaprítom, és hozzákeverem a hagyma alaphoz. Sózom, borsozom, majd kevés fehérborral felöntöm. 10 percig főzöm, majd a tisztított rákokat belekeverem, és petrezselyemmel megszórom. Végül összerázom a ragut, és a spagettivel elkeverve tálalom.


Garnélás spagetti recepthez kapcsolódó receptek

Garnélás spagetti

Garnélás spagetti

Kedvenc étele az unokámnak, bár ha csípős akkor nem fogyasztja el. Ezért vigyázzunk, ha gyerek is eszik belőle akkor ne tegyünk bele csilit.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés