Gazdag-bundás karaj recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Egyszerű, gyors étel ebédre, korai vacsorára. Az unalmas panírt ízletessé teszi a bundázáshoz használt sajtos-zöldfűszeres ízkompozíció.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 4 szelet rövidkaraj (60 dkg)
- 3 db tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 evőkanál friss zöldfűszer keveréke (kakukkfű, rozmaring, snidling)
- 2 evőkanál szezámmag
- 3 dkg parmezán sajt
- 10 dkg Karaván sajt
- só
- étolaj
Elkészítés
A húst 2 réteg fólia között kiverjük, megsózzuk, pár percig pihentetjük, hogy ízesedjen. A tojást kevés sóval felverjük. A szezámmagot száraz serpenyőben aranysárgára pirítjuk, kihűlésig kevergetjük. Panírozó tálban összekeverjük a morzsával, az apróra vágott zöldfűszer keverékkel és a 2 fajta reszelt sajttal. A tojást felverjük, sóval ízesítjük. A szeleteket lisztbe, tojásba, fűszeres morzsába forgatjuk.
Forró olajban egyik oldalát fedő alatt, a másikat fedő nélkül 4-5 perc alatt barnásra sütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük a felesleges olajat. Melegen, hófehér rizsbombával, salátával, párolt- ill. sült zöldségekkel tálaljuk. (Ld. a fotón a háttérben is) Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta
Gazdag-bundás karaj recepthez kapcsolódó receptek
Gazdag-bundás karaj
Hozzászólások a(z) Gazdag-bundás karaj recepthez









