Gazdag-bundás karaj

Gazdag-bundás karaj

Egyszerű, gyors étel ebédre, korai vacsorára. Az unalmas panírt ízletessé teszi a bundázáshoz használt sajtos-zöldfűszeres ízkompozíció.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 szelet rövidkaraj (60 dkg)
  • 3 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál friss zöldfűszer keveréke (kakukkfű, rozmaring, snidling)
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 3 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg Karaván sajt
  • étolaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A húst 2 réteg fólia között kiverjük, megsózzuk, pár percig pihentetjük, hogy ízesedjen. A tojást kevés sóval felverjük. A szezámmagot száraz serpenyőben aranysárgára pirítjuk, kihűlésig kevergetjük. Panírozó tálban összekeverjük a morzsával, az apróra vágott zöldfűszer keverékkel és a 2 fajta reszelt sajttal. A tojást felverjük, sóval ízesítjük. A szeleteket lisztbe, tojásba, fűszeres morzsába forgatjuk.

Forró olajban egyik oldalát fedő alatt, a másikat fedő nélkül 4-5 perc alatt barnásra sütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük a felesleges olajat. Melegen, hófehér rizsbombával, salátával, párolt- ill. sült zöldségekkel tálaljuk. (Ld. a fotón a háttérben is) Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta