Gerbeaud szelet, zserbószelet recept

Gerbeaud szelet, zserbószelet
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
9506

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az eredeti zserbószelet recept, amit már régen őrzök.

6 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dkg élesztő
  • kevés tej
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • barackíz
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • tortabevonó massza (csokimázhoz)

Elkészítés

A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, majd 3 részre osztjuk a tésztát. Az első lapot kinyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. Megszúrjuk villával, a gőz miatt. Megkenjük lekvárral, majd a darált diót, amit előtte elkeverünk a cukorral, rászórjuk, ügyelve arra, hogy elég legyen a másik laphoz.

Így járunk el a következő lapot is nyújtjuk, majd megbökjük, kenjük, majd szórjuk. Erre kerül az utolsó lap. Megbökjük, majd megkenjük tojással. 20 percig hagyjuk kelni, majd a sütőbe tesszük 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

Ha kihűlt, tortabevonóval bevonjuk egyenletesen. Akár hosszúkás akár rombusz alakúra is vághatjuk.

Nagyon kiadós sütemény.


Gerbeaud szelet, zserbószelet recepthez kapcsolódó receptek

Gerbeaud szelet, zserbószelet

Gerbeaud szelet, zserbószelet

Ez az eredeti zserbószelet recept, amit már régen őrzök.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés