Gerbeaud szelet, zserbószelet

Gerbeaud szelet, zserbószelet

Ez az eredeti zserbószelet recept, amit már régen őrzök.

6 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dkg élesztő
  • kevés tej
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • barackíz
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • tortabevonó massza (csokimázhoz)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, majd 3 részre osztjuk a tésztát. Az első lapot kinyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. Megszúrjuk villával, a gőz miatt. Megkenjük lekvárral, majd a darált diót, amit előtte elkeverünk a cukorral, rászórjuk, ügyelve arra, hogy elég legyen a másik laphoz.

Így járunk el a következő lapot is nyújtjuk, majd megbökjük, kenjük, majd szórjuk. Erre kerül az utolsó lap. Megbökjük, majd megkenjük tojással. 20 percig hagyjuk kelni, majd a sütőbe tesszük 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

Ha kihűlt, tortabevonóval bevonjuk egyenletesen. Akár hosszúkás akár rombusz alakúra is vághatjuk.

Nagyon kiadós sütemény.