Gersli risotto recept

Gersli risotto
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bisztrónyúl

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
699

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A gersli. Töltött káposzta, sólet vagy sült húsok kiváló barátja. De ma risotto lesz belőle! Igazán finom, érdemes kipróbálni!

2 személyre

  • 1 pohár árpagyöngy
  • 1 kis fej vöröshagyma kockázva
  • 3 db szárzeller szeletelve
  • 2 evőkanál vaj + egy a végén
  • egy jókora löttyintés száraz fehérbor
  • 0.5 liter zöldségleves alaplé (lehet kockából)
  • 4 csokor aprított petrezselyem
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 6 db olajban eltett szárított paradicsom
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • szeletelt földimogyoró pont csak az íze miatt
  • reszelt parmezán

Elkészítés

Első fejezet

Az olvasztott vajra mehet a vörös hagyma, szépen üvegesre pároljuk, majd a gersli, zeller. Bátran mehet rá a fehérbor is. Amikor a bor elfőtt, adunk hozzá a levesből, mindig csak annyit, hogy ellepje. Ha a gersli meg puhult, hozzákeverünk egy kanál vajat, esetleg egy kis parmezánt is.

Második fejezet

Fogjuk a tepsit felrakjuk a tűzre, elsőként az olaj kerül bele és a zúzott fokhagyma, majd a petrezselyem és a felkockázott aszalt paradicsom, földimogyoró, de lehet dió is. Só, bors ízlés szerint. Csupán 15 perc és kész.

Rákanalazzuk a risottora, reszelünk a parmezánból és kész!


Gersli risotto recepthez kapcsolódó receptek

Gersli risotto

Gersli risotto

A gersli. Töltött káposzta, sólet vagy sült húsok kiváló barátja. De ma risotto lesz belőle! Igazán finom, érdemes kipróbálni!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Gersli risotto recepthez

thumb
Receptvarázs - 2014. július 16.
nagyon izgalmas recept :)