Gesztenyefelfújt recept

Gesztenyefelfújt

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1896

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az ehető gesztenye a szelídgesztenyefa gyümölcse, amelynek semmi köze a vadgesztenyéhez. A télen az utcán árult sült gesztenye is szelídgesztenye.

4 személyre

  • 25 dkg gesztenye
  • 1.25 dl tej
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 evőkanál maraschino vagy rum
  • 2 dl tejszín ízlés szerint
  • vaj a sütőformához
  • porcukor

Elkészítés

A tetejükön vágjuk be a gesztenyéket éles késsel keresztalakban. Süssük a sütőben 20 percig. Hagyjuk kissé kihűlni,majd hámozzuk meg.

Tegyük a gesztenyét egy lábasba, és öntsük rá a tejet. Főzzük alacsony hőfokon puhára (kb. 30 perc). Szitán törjük át.

Válasszuk el a tojás sárgáját és fehérjét. A vajat keverjük ki habosra. Adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját, a gesztenyepürét és a maraschinót. Kézi mixer vagy konyhai robotgép habverőjével keverjük 5 percig.

Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből, és keverjük óvatosan a gesztenyés masszához. Kenjünk ki egy felfújtformát. Töltsük bele a felfújtat, és süssük a sütőben 50 percig. Hintsük meg porcukorral. Verjük a tejszínt kemény habbá, és tálaljuk a felfújthoz.

Tipp:

Felső/alsó láng: 180 °C
Gáz: 2-3. fokozat


Gesztenyefelfújt recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyefelfújt

Gesztenyefelfújt

Az ehető gesztenye a szelídgesztenyefa gyümölcse, amelynek semmi köze a vadgesztenyéhez. A télen az utcán árult sült gesztenye is szelídgesztenye.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés