Gesztenyegolyó recept

Gesztenyegolyó
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
286

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Így ősszel tényleg ideális ez a sütés nélküli édesség. Elkészítése pofonegyszerű és pillanatok alatt megvan. Ennek a mutatós finomságnak az elkészítésébe akár a gyerekeket is bevonhatjátok. Biztos vagyok benne, hogy örömmel fognak segíteni! :)

6 személyre

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg ráma margarin (olvasztott)
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg gesztenye massza
  • 4 evőkanál kávé (lefőzött)
  • 30 ml rumaroma (Szilas Max Jamaikai)
  • annyi tej, hogy gyúrható, formázható masszát kapjunk (én 1,5 dl tejet tettem hozzá)

Csokiréteg:

  • 180 g étcsoki
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: (Nekem a 6 személyre számolt adagból 42 db lett)

1. A darált kekszet a tej kivételével a hozzávalókkal jól összekeverjük, majd lassan adagolva a tejet is hozzá tesszük és jól összegyúrjuk.

2. Masszából a kezünkkel gesztenye nagyságú golyókat formázunk.

3. A csokoládét a vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat.

4. A golyók közepébe fogvájót szúrunk, és annak segítségével háromnegyed részig belemártjuk a csokiba.

5. Asztalra terített sütőpapírra tesszük a csokiba belemártogatott golyókat.

6. Ha a csokoládé már megdermedt, akkor a fogvájónak a helyét óvatosan az ujjunkkal simítsuk el, és már fogyasztható is. Hűtőbe tároljuk.


Gesztenyegolyó recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyegolyó

Gesztenyegolyó

Így ősszel tényleg ideális ez a sütés nélküli édesség. Elkészítése pofonegyszerű és pillanatok alatt megvan. Ennek a mutatós finomságnak az elkészítésébe akár a gyerekeket is bevonhatjátok. Biztos vagyok benne, hogy örömmel fognak…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés