Gesztenyekrémes hókifli recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 100 perc
Megnézték: |
Házi gesztenyekrémmel készítettem el ezt a hókifli receptet, melynek nagyon egyszerű az elkészítése.
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 15 dkg Rama margarin
- 1 db tejföl
- 3 ek porcukor
A töltelékhez
- 20 dkg gesztenyekrém (vagy dióval is tölthető)
Elkészítés
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a Rama margarinnal, majd a tejfölt hozzáadva tésztává gyúrjuk 3 ek porcukorral. Ezután fóliába csomagolva kb. 1 órát hütőben pihentetjük. A lisztezett nyújtódeszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd 6-8 cm-es csíkokra vágjuk. A tésztát megtöltjük, feltekerjük és kifli formájúvá formázzuk. Sütőpapírozott tepsibe helyezzük, és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Még melegen porcukorba forgatjuk.
Gesztenyekrémes hókifli recepthez kapcsolódó receptek
Gesztenyekrémes hókifli
Házi gesztenyekrémmel készítettem el ezt a hókifli receptet, melynek nagyon egyszerű az elkészítése.