Gesztenyekrémes hókifli recept

Gesztenyekrémes hókifli
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
7897

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Házi gesztenyekrémmel készítettem el ezt a hókifli receptet, melynek nagyon egyszerű az elkészítése.

7 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg Rama margarin
  • 1 db tejföl
  • 3 ek porcukor

A töltelékhez

  • 20 dkg gesztenyekrém (vagy dióval is tölthető)

Elkészítés

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a Rama margarinnal, majd a tejfölt hozzáadva tésztává gyúrjuk 3 ek porcukorral. Ezután fóliába csomagolva kb. 1 órát hütőben pihentetjük. A lisztezett nyújtódeszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd 6-8 cm-es csíkokra vágjuk. A tésztát megtöltjük, feltekerjük és kifli formájúvá formázzuk. Sütőpapírozott tepsibe helyezzük, és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Még melegen porcukorba forgatjuk.


Gesztenyekrémes hókifli recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyekrémes hókifli

Gesztenyekrémes hókifli

Házi gesztenyekrémmel készítettem el ezt a hókifli receptet, melynek nagyon egyszerű az elkészítése.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés