Gesztenyekrémes keksztekercs, laktózmentesen

Gesztenyekrémes keksztekercs, laktózmentesen

A család kedvence. Sütés nélkül készül.

6 személyre

  • Keksz masszához:
  • 0.5 kg darált háztartási keksz
  • 1 evőkanál rum vagy rumeszencia
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 10 dkg darált dió
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1.5 dl laktózmentes tej
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg laktózmentes margarin

Krémhez:

  • 3 evőkanál kukorica keményítő
  • 3 dl laktózmentes tej
  • diónyi margarin
  • 15 dkg laktózmentes margarin
  • 1 csomag gesztenyepüré
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A kekszmassza hozzávalóit jól összekeverem

Ehhez jön még: 3 evőkanál kakaó, 1.5 dl tejjel, 10 dkg porcukorral, simára keverve, felfőzzük, még melegen elkeverjük benne a margarint

Ha kihűlt a keksz masszához keverjük. Fokozatosan, nem egyszerre, nehogy lágy legyen. Ha lágy lenne, mehet bele még kókusz reszelék, vagy keksz .

Krém: 3 evőkanál kukorica keményítőt kevés tejben simára keverek, hozzá adom a többi tejet. Állandó keverés mellett sűrűre főzöm.

Még melegen kerül bele diónyi vaj, hogy be ne bőrösödjön. 15 dkg laktózmentes margarint 3 ek porcukorral habosra keverek.

A kihűlt, azonos hőmérsékletű masszával, és a gesztenyével össze keverem, jó habosra.

A kekszmasszát folpak közé rakva kinyújtom lekenem a krémmel és feltekerem. Külsejét kókuszreszelékkel meghintem.

Pár óra pihentetés után a hűtőben, már jól szeletelhető.