Gesztenyeleves recept

Gesztenyeleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2674

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lágy, illatos leves pasztellben!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 40 dkg hámozott főtt gesztenye
  • 2.5 dl száraz fehérbor
  • 2.5 dl víz
  • 1 db babérlevél
  • 3 dl tejszín
  • só, bors

Elkészítés

Az olajat felforrósítjuk, a felszeletelt fokhagymát és a felkarikázott hagymát 5 perc alatt puhára pároljuk benne, majd hozzáadunk 30 dkg gesztenyét, és 5 percig főzzük.

Ezután hozzáöntjük a fehérbort és a vizet, hozzáadjuk a babérlevelet, majd 10-12 percig főzzük. Amikor kész, eltávolítjuk a babérlevelet, és a levest botmixerrel pürésítjük.

Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, egyet forralunk rajta, majd a maradék gesztenyét durvára törjük és a levesbe szórjuk.


Gesztenyeleves recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyeleves

Gesztenyeleves

Lágy, illatos leves pasztellben!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés