Gesztenyeleves

Gesztenyeleves

Lágy, illatos leves pasztellben!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 40 dkg hámozott főtt gesztenye
  • 2.5 dl száraz fehérbor
  • 2.5 dl víz
  • 1 db babérlevél
  • 3 dl tejszín
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az olajat felforrósítjuk, a felszeletelt fokhagymát és a felkarikázott hagymát 5 perc alatt puhára pároljuk benne, majd hozzáadunk 30 dkg gesztenyét, és 5 percig főzzük.

Ezután hozzáöntjük a fehérbort és a vizet, hozzáadjuk a babérlevelet, majd 10-12 percig főzzük. Amikor kész, eltávolítjuk a babérlevelet, és a levest botmixerrel pürésítjük.

Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, egyet forralunk rajta, majd a maradék gesztenyét durvára törjük és a levesbe szórjuk.