Gesztenyeleves húsgombóccal recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Külvilág kizárva - kezdőthet az ünnepi menü: gesztenyekrémleves húsgombóccal
- 70 dkg sült gesztenye
- 15 dkg vöröshagyma
- 8 dkg zeller
- 1 evőkanál zúzott fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 szem burgonya
- 2 l csirkealaplé
- 1 szál kakukkfű
- 0.5 szál frissen összevágott rozmaring
- 0.5 kiskanál frissen összevágott bazsalikom
- 0.5 evőkanál Worcestershire-szósz
- 2.5 dl tejszín
- só, frissen őrölt fekete bors
A gombóchoz
- 15 dkg darált sertéshús
- 1 evőkanál apróra vágott fokhagyma
- 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
- 1 evőkanál frissen összevágott petrezselyem
- 1 kiskanál Worcestershire-szósz
- 1 db tojássárgája
- 2 evőkanál tejszín
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors
- étolaj
Elkészítés
Egy lábosban az alaplével felöntve, lassú tűzön addig főzzük a megpucolt sült gesztenyét, a felaprított hagymát és zellert, az összezúzott fokhagymát, a babérlevelet és a meghámozott, felszeletelt burgonyát, míg a krumpli meg nem puhul.
Összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a friss fűszereket, a citromlét és a Worcesteshire-szószt. Belekeverjük a felmelegített tejszínt, és sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
A gombóchoz robotgéppel először összekeverjük a húst, az apróra vágott fokhagymát, a felaprított hagymát és a petrezselymet, majd hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, a tojássárgáját, a tejszínt, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot. A kapott masszából kis gombócokat formálunk, majd forró olajban kisütjük. Beletesszük a meleg gesztenyelevesbe és tálaljuk.