Gesztenyeleves húsgombóccal recept

Gesztenyeleves húsgombóccal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1360

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Külvilág kizárva - kezdőthet az ünnepi menü: gesztenyekrémleves húsgombóccal

4 személyre

  • 70 dkg sült gesztenye
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 8 dkg zeller
  • 1 evőkanál zúzott fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 szem burgonya
  • 2 l csirkealaplé
  • 1 szál kakukkfű
  • 0.5 szál frissen összevágott rozmaring
  • 0.5 kiskanál frissen összevágott bazsalikom
  • 0.5 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 2.5 dl tejszín
  • só, frissen őrölt fekete bors

A gombóchoz

  • 15 dkg darált sertéshús
  • 1 evőkanál apróra vágott fokhagyma
  • 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
  • 1 evőkanál frissen összevágott petrezselyem
  • 1 kiskanál Worcestershire-szósz
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejszín
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bors
  • étolaj

Elkészítés

Egy lábosban az alaplével felöntve, lassú tűzön addig főzzük a megpucolt sült gesztenyét, a felaprított hagymát és zellert, az összezúzott fokhagymát, a babérlevelet és a meghámozott, felszeletelt burgonyát, míg a krumpli meg nem puhul.

Összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a friss fűszereket, a citromlét és a Worcesteshire-szószt. Belekeverjük a felmelegített tejszínt, és sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.

A gombóchoz robotgéppel először összekeverjük a húst, az apróra vágott fokhagymát, a felaprított hagymát és a petrezselymet, majd hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, a tojássárgáját, a tejszínt, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot. A kapott masszából kis gombócokat formálunk, majd forró olajban kisütjük. Beletesszük a meleg gesztenyelevesbe és tálaljuk.


Gesztenyeleves húsgombóccal recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyeleves húsgombóccal

Gesztenyeleves húsgombóccal

Külvilág kizárva - kezdőthet az ünnepi menü: gesztenyekrémleves húsgombóccal

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés