Gesztenyepuding recept

Gesztenyepuding
3 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Kata Kata

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1750

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha szeretnél enni belőle, akkor ne légy hízékony, vagy add fel a fogyókúrádat! Kérlek, ne búsulj! Én is szoktam bűnözni!, ugyanis imádom a gesztenyét és az abból készült bármilyen édességet.

10 személyre

  • 3 dl tejből besamellmártás
  • 35 dkg gesztenyemassza
  • 5 cl rum
  • 10 dkg cukor
  • 1 dkg vaj
  • 2 dl csokoládémártás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 db tojás
  • 1 evőkanál piskótamorzsa
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés

A sűrű besamellmártást a gesztenyemasszával együtt húsdarálón ledarálom. A cukrot, a tojássárgáját, a piskótamorzsát, a tojások cukorral felvert habját hozzákeverem a rumhoz. Mindezt összedolgozom a gesztenyés masszával.

A pudingformát kivajazom, porcukorral behintem és 3/4 részig megtöltöm a masszával. Egy nagy lábasba vizet forralok és beleállítom a pudingformát. Ügyelni kell rá, hogy a forma feléig érjen a víz! Ezután lassú tűzön, fedővel félig letakarva kb. 35-40 percig gőzölöm. Tűzpróbával ellenőrzöm, hogy elkészült-e.

Tálaláskor a formát egy pillanatra hideg vízbe állítom, majd tálra borítom. Csokoládémártással kínálom, még még megbolondíthatom egy kis tejszínhabbal is.


Gesztenyepuding recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyepuding

Gesztenyepuding

Ha szeretnél enni belőle, akkor ne légy hízékony, vagy add fel a fogyókúrádat! Kérlek, ne búsulj! Én is szoktam bűnözni!, ugyanis imádom a gesztenyét és az abból készült bármilyen édességet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés