Gesztenyepüré házilag recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A pucolós változat - de megéri!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 50 dkg gesztenye
- 6 dl tej
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 10 dkg olvasztott vaj
- 20 dkg cukor
- 2.5 dl víz
Elkészítés
A gesztenyét forrásban lévő vízben 8-10 percig főzzük, még melegen megpucoljuk, majd a tejjel és a vaníliával lassú tűzön addig főzzük, míg a gesztenye meg nem puhul.
Ekkor leszűrjük, botmixerrel pürésítjük (ha szükséges, öntünk hozzá a tejes főzőléből), majd összedolgozzuk a vajjal. A cukrot a vízzel forralni kezdjük, majd miután teljesen feloldódott, még 8 percig forraljuk. A kapott sűrű szirupot összedolgozzuk a gesztenyés keverékkel.
Gesztenyepüré házilag recepthez kapcsolódó receptek
Gesztenyepüré házilag
A pucolós változat - de megéri!