Gesztenyepüré házilag

Gesztenyepüré házilag

A pucolós változat - de megéri!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg gesztenye
  • 6 dl tej
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2.5 dl víz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A gesztenyét forrásban lévő vízben 8-10 percig főzzük, még melegen megpucoljuk, majd a tejjel és a vaníliával lassú tűzön addig főzzük, míg a gesztenye meg nem puhul.

Ekkor leszűrjük, botmixerrel pürésítjük (ha szükséges, öntünk hozzá a tejes főzőléből), majd összedolgozzuk a vajjal. A cukrot a vízzel forralni kezdjük, majd miután teljesen feloldódott, még 8 percig forraljuk. A kapott sűrű szirupot összedolgozzuk a gesztenyés keverékkel.