Gesztenyepüré szívesen recept

Gesztenyepüré szívesen
5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
1347

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű, gyors és mutatós a ’véletlenül’ pont Bálint - Valentin napjára készített szíves finomságom. A csokiszív olajozott folpackra öntött, megolvasztott csokiból készült.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 2 evőkanál rum vagy 5 csepp rumaroma
  • 6 dkg vaj
  • 1 evőkanál barna nádcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál tejszín
  • 4 evőkanál kemény tejszínhab
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 2 db csokoládészív
  • 4 db ostyaszív

Elkészítés

A vajat, mézet, nádcukrot és rumfélét a tejszínnel alaposan kikeverjük, majd jól eldolgozzuk a gesztenyepüré 2/3-ával. Négy szívet formálunk. (Nagy fém kiszúróval egyszerű:) Egymással szembe nézve kettőt-kettőt szögletes tányérba csúsztatunk. Rátesszük a csoki-szíveket. Habpetty-tyel, ostyával, és a maradék áttört pürével díszítjük. Kakaóporral megszórjuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Gesztenyepüré szívesen recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyepüré szívesen

Gesztenyepüré szívesen

Egyszerű, gyors és mutatós a ’véletlenül’ pont Bálint - Valentin napjára készített szíves finomságom. A csokiszív olajozott folpackra öntött, megolvasztott csokiból készült.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Gesztenyepüré szívesen recepthez

bankiani - 2012. február 19.
Ötletes nagyon! 5 pont. Üdv. Anikó.