Gesztenyepüré szívesen recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 15 perc
Megnézték: |
Egyszerű, gyors és mutatós a ’véletlenül’ pont Bálint - Valentin napjára készített szíves finomságom. A csokiszív olajozott folpackra öntött, megolvasztott csokiból készült.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 50 dkg gesztenyepüré
- 2 evőkanál rum vagy 5 csepp rumaroma
- 6 dkg vaj
- 1 evőkanál barna nádcukor
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál tejszín
- 4 evőkanál kemény tejszínhab
- 1 teáskanál kakaópor
- 2 db csokoládészív
- 4 db ostyaszív
Elkészítés
A vajat, mézet, nádcukrot és rumfélét a tejszínnel alaposan kikeverjük, majd jól eldolgozzuk a gesztenyepüré 2/3-ával. Négy szívet formálunk. (Nagy fém kiszúróval egyszerű:) Egymással szembe nézve kettőt-kettőt szögletes tányérba csúsztatunk. Rátesszük a csoki-szíveket. Habpetty-tyel, ostyával, és a maradék áttört pürével díszítjük. Kakaóporral megszórjuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta
Gesztenyepüré szívesen recepthez kapcsolódó receptek
Gesztenyepüré szívesen
Egyszerű, gyors és mutatós a ’véletlenül’ pont Bálint - Valentin napjára készített szíves finomságom. A csokiszív olajozott folpackra öntött, megolvasztott csokiból készült.
Hozzászólások a(z) Gesztenyepüré szívesen recepthez
bankiani - 2012. február 19.