Gesztenyés-meggyes keksztekercs recept

Gesztenyés-meggyes keksztekercs

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
A konyha világa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
1620

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ünnepi csomagolásba öltöztetve ajándékba is adható.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta

  • 500 dkg darált háztartási keksz
  • 4 dkg kakaópor
  • 20 dkg cukor
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja
  • 3 dl tej
  • 2 teáskanál rum

Töltelék

  • 20 dkg gesztenye massza
  • 7 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál rum
  • 20 dkg magozott meggybefőtt
  • 6 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

A tésztához a kekszet összeforgatjuk a cukorral, vaníliával, kakaóval, rummal és a tejet hozzáadva tésztává formázzuk, majd ketté vesszük

A töltelékhez a felengedett gesztenye masszát összekeverjük a cukorral, vajjal, rummal.

Kinyújtjuk az egyik adag tésztát egy sütőpapíron, majd rákenjük a töltelék felét és rászórjuk a lecsepegtetett meggy felét.

A hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd a papírra kókuszreszeléket szórunk amin a tekercset néhányszor átgurgatjuk. A másik adag tésztát is így készítjük el.

Alufóliába csomagolva éjszakára hűtőszekrényben áthűl. Hidegen könnyen szeletelhető.


Gesztenyés-meggyes keksztekercs recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyés-meggyes keksztekercs

Gesztenyés-meggyes keksztekercs

Ünnepi csomagolásba öltöztetve ajándékba is adható.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés