Gesztenyés-meggyes keksztekercs recept
Beküldő: A konyha világa Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Ünnepi csomagolásba öltöztetve ajándékba is adható.
A recept hozzávalói ( személyre)
Tészta
- 500 dkg darált háztartási keksz
- 4 dkg kakaópor
- 20 dkg cukor
- 1 darab vaníliarúd kikapart magja
- 3 dl tej
- 2 teáskanál rum
Töltelék
- 20 dkg gesztenye massza
- 7 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál rum
- 20 dkg magozott meggybefőtt
- 6 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
A tésztához a kekszet összeforgatjuk a cukorral, vaníliával, kakaóval, rummal és a tejet hozzáadva tésztává formázzuk, majd ketté vesszük
A töltelékhez a felengedett gesztenye masszát összekeverjük a cukorral, vajjal, rummal.
Kinyújtjuk az egyik adag tésztát egy sütőpapíron, majd rákenjük a töltelék felét és rászórjuk a lecsepegtetett meggy felét.
A hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd a papírra kókuszreszeléket szórunk amin a tekercset néhányszor átgurgatjuk. A másik adag tésztát is így készítjük el.
Alufóliába csomagolva éjszakára hűtőszekrényben áthűl. Hidegen könnyen szeletelhető.
Gesztenyés-meggyes keksztekercs recepthez kapcsolódó receptek
Gesztenyés-meggyes keksztekercs
Ünnepi csomagolásba öltöztetve ajándékba is adható.