Gesztenyés habroló recept

Gesztenyés habroló
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
545

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sok gesztenyét vásároltam az idén, és kerestem hozzá egy jó kis receptet. A gesztenyemasszát is én készítettem friss gesztenyéből.

4 személyre

  • 400 g leveles tészta
  • 35 dkg gesztenyemassza
  • 0.5 dl rum
  • 4 db tojássárgája
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2 tasak bourbon vaníliás cukor
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 1 evőkanál natúr zöld pisztácia
  • 100 g tortabevonó étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

1. A habrolóhoz lisztezett munkalapon 3 mm vastag, 20x30 cm-es téglalapra nyújtjuk a tésztát, és 14 db 2 cm széles csíkra vágjuk. Vékonyan megkenjük tojássárgájával, majd kissé egymásra csúsztatva, csigavonalban haladva feltekerjük 14 fém habtölcsérre/-hengerre.

2. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. Sütőpapírral kibéleljük a sütőlapot, ráfektetjük a tésztarolókat, és 20 percig sütjük. 1-2 percig hűlni hagyjuk, aztán finom csavarással kihúzzuk a fémtölcséreket a tésztából, és hagyjuk egészen kihűlni.

3. A krémhez a gesztenyemasszát (ha mélyhűtött, előzőleg hagyjuk felengedni), simára keverjük a rummal. A tojássárgákat habüstbe csúsztatjuk, hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, gőz fölött habosra felverjük. Leemeljük a gőzről, több részletben összedolgozzuk a gesztenyével. A jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd kanalanként, lazán beleforgatjuk a masszába. Csillagcsőrős habzsákba szedjük, 15 percre betesszük a hűtőszekrénybe.

4. A pisztáciát darabosra vágjuk. Megtöltjük a tésztarolókat a krémmel, némi távolságra egymástól rácsra sorakoztatjuk őket (a rács alá sütőpapírt vagy alufóliát terítünk). A csokoládét felaprózzuk, meleg vízfürdőbe állított edénykében felolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, majd a rolók tetejére csorgatjuk úgy, hogy a tészta imitt-amott kilátsszon. Amikor dermedni kezd, megszórjuk a pisztáciával, és hagyjuk egészen megkötni. Fogyasztásig hidegen tartjuk.


Gesztenyés habroló recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyés habroló

Gesztenyés habroló

Sok gesztenyét vásároltam az idén, és kerestem hozzá egy jó kis receptet. A gesztenyemasszát is én készítettem friss gesztenyéből.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés