Gesztenyés kevert

Gesztenyés kevert

Általában vacsorára készítek ilyen gyorsan elkészíthető süteményeket, mint amilyen ez a gesztenyés kevert is.

5 személyre

  • 35 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 10 dkg vaj
  • 3 ek méz
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl tej
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat és azzal is habosra keverjük. Összedolgozzuk a gesztenyemasszával, a fahéjjal, a mézzel és a tejjel.

Belekeverjük a szódabikarbónás lisztet. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk.

160 fokon 35 perc alatt készre sütjük.