Gesztenyés kifli recept

Gesztenyés kifli
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
9155

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A gesztenyés finomságokat soha nem unom meg, ezért sokfélét készítek belőle, például gesztenyés kiflit is.

4 személyre

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl joghurt
  • 1 csomag Dr. Oetker vanillincukor
  • 1 db citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • kevés rum
  • 5 dkg margarin
  • Dr. Oetker aroma vanília

A szóráshoz:

  • 1 evőkanál vaníliás porcukor
  • kevés tojásfehérje a kenéshez

A díszítéshez:

  • aprított mandula

Elkészítés

A tészta a hozzávalóit simává dolgozzuk géppel, majd 1 órát hűtőben pihentetem. Ezután kinyújtjuk 3 mm-es vastagságúra és 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk a kiflinek valókat. Elkészítjük a tölteléket és mindegyikre teszünk gesztenyét, amit kissé elkenünk. Behajtjuk és sodorjuk, a széleit kevert tojásfehérjével az ujjunkkal bekenjük, hogy tapadjon és felsodorjuk kifli formájúvá. A tetejét középen megkenjük és rászórjuk a mandulát. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 15 perc alatt szép világosra sütjük. Még forrón megszórjuk az ízesített porcukorral.

Tárolás: sokáig eláll, finom puha és omlós marad.


Gesztenyés kifli recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyés kifli

Gesztenyés kifli

A gesztenyés finomságokat soha nem unom meg, ezért sokfélét készítek belőle, például gesztenyés kiflit is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés