Gesztenyés kifli recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 80 perc
Megnézték: |
A gesztenyés finomságokat soha nem unom meg, ezért sokfélét készítek belőle, például gesztenyés kiflit is.
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 dl tejszín
- 1 dl joghurt
- 1 csomag Dr. Oetker vanillincukor
- 1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- kevés rum
- 5 dkg margarin
- Dr. Oetker aroma vanília
A szóráshoz:
- 1 evőkanál vaníliás porcukor
- kevés tojásfehérje a kenéshez
A díszítéshez:
- aprított mandula
Elkészítés
A tészta a hozzávalóit simává dolgozzuk géppel, majd 1 órát hűtőben pihentetem. Ezután kinyújtjuk 3 mm-es vastagságúra és 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk a kiflinek valókat. Elkészítjük a tölteléket és mindegyikre teszünk gesztenyét, amit kissé elkenünk. Behajtjuk és sodorjuk, a széleit kevert tojásfehérjével az ujjunkkal bekenjük, hogy tapadjon és felsodorjuk kifli formájúvá. A tetejét középen megkenjük és rászórjuk a mandulát. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 15 perc alatt szép világosra sütjük. Még forrón megszórjuk az ízesített porcukorral.
Tárolás: sokáig eláll, finom puha és omlós marad.