Gesztenyés kosárka recept

Gesztenyés kosárka
2 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4853

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mivel a diót nem annyira szeretjük, inkább gesztenyés változatban készítettem el ezt a receptet.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A linzerhez:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csomag Dr. Oetker vanillincukor
  • csipet só
  • 1 kávéskanál sütőpor

A töltelékhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg vaj
  • 2 cl rum
  • 5 dkg porcukor
  • csokicseppek a díszítéshez

Elkészítés

A linzert géppel kidolgozzuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük egy fóliába csomagolva. Másnap kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk akkorára, amivel kibéleljük a kicsi tortaformákat. Nem szükséges kikenni.

Villával megszurkáljuk és a gesztenyetölteléket is bekeverjük, majd csillagcsöves habzsákból kinyomjuk a tortácskákba. Csokicseppeket teszünk a tetejükre és előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük őket 20 perc alatt. Ha kihűltek, kiborítjuk őket egy tálcára és porcukorral megszórva kínáljuk.


Gesztenyés kosárka recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyés kosárka

Gesztenyés kosárka

Mivel a diót nem annyira szeretjük, inkább gesztenyés változatban készítettem el ezt a receptet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés