Gesztenyés krémes recept

Gesztenyés krémes
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
9447

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyorsan elkészíthető finomság.

4 személyre

  • Az alaphoz:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg darált keksz
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál rum
  • 2 evőkanál tej

A vaníliás krémhez:

  • 2 db tojássárgája
  • 7 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg vaj

A tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 dkg csokoládéreszelék

Elkészítés

A gesztenyemasszát a kekszmorzsával, vajjal és rummal összedolgozzuk sima masszává. Egy 30x20 cm-es deszkára zsírpapírt teszünk, és a masszát egyenletesen elkenjük rajta. A vaníliakrémhez 5 dl tejet fölforralunk. A maradék 2 dl tejben a cukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport és a tojások sárgáját simára dolgozzuk. A forrásban lévő tejhez öntjük kevergetve sűrűre főzzük. A tűzhelyről lehúzva hűlni hagyjuk.

Amikor teljesen kihűlt elektromos habverővel krémesre keverjük, majd apránként beledolgozzuk a puha vajat is. Egyenletesen a gesztenyés alapra kenjük, és a hűtőbe tesszük dermedni. A tejszínből és cukorból keményt habot verünk, és a krém tetejére simítjuk. Reszelt csokoládéval megszórjuk, és 3 órát a hűtőbe dermesztjük.


Gesztenyés krémes recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyés krémes

Gesztenyés krémes

Gyorsan elkészíthető finomság.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés