Gesztenyés krémsajtos piskótarolád recept

Gesztenyés krémsajtos piskótarolád
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1431

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyorsan elkészül, és roppant finom.

4 személyre

  • 5 db egész tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 0.5 dl rum
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál sötét holland kakaópor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 db narancs reszelt héja

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 10 dkg étcsoki a bevonáshoz

Elkészítés

A piskóta hozzávalóiból megsütjük a kakaós tekercset. A sajtkrémet a gesztenyemasszához keverjük a cukorral együtt. Végül a vajjal és a rummal kihabosítjuk. Megtöltjük vele a roládot, és feltekerjük, majd bevonjuk csokoládéval, amit gőz felett 2 evőkanál olajjal simára olvasztottuk. A tetejére kevés krémet hagyjunk, hogy díszíteni lehessen. Megszórhatjuk még fehércsoki és barna csokireszelékkel felváltva.


Gesztenyés krémsajtos piskótarolád recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyés krémsajtos piskótarolád

Gesztenyés krémsajtos piskótarolád

Gyorsan elkészül, és roppant finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés