Gesztenyés krémsajtos piskótarolád

Gesztenyés krémsajtos piskótarolád

Gyorsan elkészül, és roppant finom.

4 személyre

  • 5 db egész tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 0.5 dl rum
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál sötét holland kakaópor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 db narancs reszelt héja

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 10 dkg étcsoki a bevonáshoz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A piskóta hozzávalóiból megsütjük a kakaós tekercset. A sajtkrémet a gesztenyemasszához keverjük a cukorral együtt. Végül a vajjal és a rummal kihabosítjuk. Megtöltjük vele a roládot, és feltekerjük, majd bevonjuk csokoládéval, amit gőz felett 2 evőkanál olajjal simára olvasztottuk. A tetejére kevés krémet hagyjunk, hogy díszíteni lehessen. Megszórhatjuk még fehércsoki és barna csokireszelékkel felváltva.