Gesztenyés papucs cukormázzal recept

Gesztenyés papucs cukormázzal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
884

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a gesztenyés papucs receptet karácsony alkalmából ajánlom nektek.

6 személyre

  • 145 gr félzsíros tehéntúró
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • 50 gr porcukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 300 gr liszt
  • 0.5 csomag dr. oetker sütőpor

Töltelékhez:

  • 250 gr gesztenyemassza
  • 30 gr porcukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Cukormáz puncs a díszítéshez

Elkészítés

A túrót áttörjük, elkeverjük az olajjal, a tejjel és a vanillincukorral. A lisztben elkeverjük a sütőport. Az anyagokból tésztát gyúrunk. Belisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk. A gesztenyemasszát elkeverjük a porcukorral, és teáskanálnyi tölteléket teszünk a körök közepébe, majd a tésztát kettéhajtjuk, és a széleit jól összenyomkodjuk. Vékonyan kikent tepsiben, előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)

Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)

Gáz: 3. fokozat (előmelegítve)

Közben a tasakon található leírás szerint elkészítjük a cukormázat, majd a kihűlt párnácskákat bevonjuk vele.


Gesztenyés papucs cukormázzal recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyés papucs cukormázzal

Gesztenyés papucs cukormázzal

Ezt a gesztenyés papucs receptet karácsony alkalmából ajánlom nektek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés