Gesztenyés szelet recept

Gesztenyés szelet
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
6491

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Finom krémes sütemény.

4 személyre

  • Tészta hozzávalói 20 x 30 cm-es tepsihez:
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg margarin
  • 0.25 csomag sütőpor
  • 0.5 evőkanál kakaó (cukrozatlan)

Krém hozzávalói:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0.75 csomag vaníliás pudingpor (3/4 csomag)
  • 25 dkg margarin
  • 0.5 db rumaroma (v. rum)
  • 2 dl tej
  • 4 dl habtejszín (v. hulala)

Elkészítés

A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral.

A margarint olvasszuk fel, majd hűtsük ki, és állandó keverés mellett csorgassuk a cukros-tojáshoz, és keverjük még 1-2 percig.

A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá. A lisztet keverjük össze a kakaóval és a sütőporral.

Ezután a keményre felvert hab felét fakanállal keverjük hozzá a masszához, majd kanalazzuk rá a megmaradt habot, szitáljuk rá a sütőporos-kakaós lisztet. Végül óvatosan keverjük össze a masszát.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a habos-masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki, helyezzük egy rácsra, és hűtsük ki egészen a tésztát.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel. Ezután adjuk hozzá a maradék tejet, 10 dkg porcukrot, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután hűtsük ki egészen mielőtt a krémhez kevernénk.

A margarint keverjük habosra a maradék porcukorral, a vaníliás cukorral, a gesztenyemasszával, és a rumaromával. Ezután adjuk hozzá a kihűlt pudingot, és keverjük jó habosra a krémet.

A kihűlt tésztáról húzzuk le a sütőpapírt, majd helyezzük vissza a tepsibe. Ezután kanalazzuk rá a gesztenyés krémet, majd simítsuk el egyenletesen.

A habtejszínt (v. hulalát) verjük kemény habbá, majd kanalazzuk rá a gesztenyés krém tetejére, és szintén simítsuk el egyenletesen. Ezután a hab tetejét díszítsük ízlés szerint., majd tegyük 1-2 órára (v. egész éjszakára) hűvös helyre, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt vízbe mártott késsel, ízlés szerint szeleteljük fel.


Gesztenyés szelet recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyés szelet

Gesztenyés szelet

Finom krémes sütemény.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés