Gesztenyés tortácska recept

Gesztenyés tortácska
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2615

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyors, és egyszerű desszertet tudunk varázsolni az őszi napokon. Csoki nélkül is el lehet készíteni, ha éppen nincs raktáron.

2 személyre

  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 db tojás
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál kakaó
  • 10 dkg liszt
  • 0.5 dl tejszín
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 1 kávéskanál sütőpor

A krémhez:

  • 1 csomag puncspudingpor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor

A tejére:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg csokoládé-tortabevonó

Elkészítés

A tojást a cukorral, margarinnal jól kikeverjük, majd a lisztbe belekeverjük a kakaót, és sütőport, és hozzászitáljuk a tojásos keverékhez. Hozzáadjuk az aromát és a tejszínt is. Jól kikeverjük, majd zsírpapírral bélelt 30x20 cm-es tepsibe öntjük, és 180 fokon megsütjük 10 perc alatt.

Ha kihűlt, akkor nagyobb fánkszaggatóval, kerek lapokat vágunk belőle, tálcára rakjuk, majd megkenjük a rumaromával. A pudingporból 3 dl tejjel, 2 evőkanál cukorral kemény főzetet készítünk, majd ha kissé meghűlt, akkor a vajat hozzáadjuk és jól elkeverjük benne. Mindegyik kerek lapot megkenjük a pudinggal, és burgonyanyomóval gesztenyét nyomunk rá. Olvasztott csokibevonóval megcsorgatjuk és hűtőbe tesszük tálalásig.


Gesztenyés tortácska recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyés tortácska

Gesztenyés tortácska

Gyors, és egyszerű desszertet tudunk varázsolni az őszi napokon. Csoki nélkül is el lehet készíteni, ha éppen nincs raktáron.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés