Gesztenyeszuflé

Gesztenyeszuflé

Guszta gesztenye - szuflé formájában...

2 személyre

  • 60 dkg gesztenye
  • 1.5 dl húsalaplé
  • 5 dkg vaj + a tál kikenéséhez
  • tojásfehérje
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A gesztenyét forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a héját lehúzzuk.

Krumplinyomón áttörjük, egy lábosba tesszük, felöntjük az alaplével, és hozzákeverjük a vajat.

Megsózzuk, majd állandó kevergetés mellett kis lángon addig főzzük, míg nedvességtartalmának nagy része el nem párolog. A tűzről levéve félretesszük hűlni.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük a gesztenyéhez.

A masszát kivajazott szufléformákba kanalazzuk, és kb. 20 percig sütjük, majd lejjebb vesszük a hőmérsékletet 180 °C-ra, és további 5 percig sütjük. Forrón tálaljuk.